03 elokuuta, 2005

Vihdoinkin aikaa istahtaa neuleen ääreen


Nyt se sitten alkoi, nimittäin kauan odotettu kesäloma. On aikaa ajatella muutakin kuin arjen kiireessä asioista selviytymistä. Muuton jäljiltä kämpässä on tietysti vielä paljon järjesteltävää, mutta sen verran on kaaoksen tomut laskeutuneet jo, että kykenin raivaamaan tieni tavararöykkiöiden läpi sinne missä neulepuikot sijaitsivat. Katsokaas kun villasukkien neulominen on hyvä aloittaa jo elokuussa, että varmasti ehtivät kylmille säille valmiiksi!

Jostain lankaa myyvästä kaupasta hyppäsi ostoskoriin Novitan Nalle Coloria, sitä vinkeintä sinipunakeltaviher-kirjavaa yksi 150g kerä. Mokomat markkinatalouden juonittelijat järjestelevät reitilleni lankaosastoja vaikka kuinka yritän pitää mielessä kaupassa käydessäni sen, mitä Oikeasti Piti Ostaa. No, ei tuo paljon maksanut, ja tuosta saa jo sukat Termiitille ja pieniä sukkia ja lapasia Tulevalle... *puolustel*

Vinkeä on jotakuinkin osuvin sana kuvaamaan sitä värileiskua jota neulepinnasta syntyy kun lanka on pätkävärjättyä, ja pätkä on nimenomaan pätkä, siis lyhyt sellainen. No, saapahan Termiittikin kerrankin väriä vaatetukseensa, kun muutoin pojille on tarjolla niin kovin ankeita sävyjä talvipukeutumiseen. Mutta enkös justiinsa tehnyt Termiitille edelliset villasukat? Onko siitä muka niin kauan?

Ne muistaakseni tein 7 veljeksen siniharmaan sävystä. Ei tuo kuumakalle kyllä etelän lämmössä Kuoma-kenkiinsä lisälämmikettä tarvinnut kuin kovimpina pakkaspäivinä, mutta silti edelliset sukat ovat kovin kuluneiksi hiulaantuneet kuin niitä olisi enemmänkin käytetty. Ja miten tuo lapsi voi kasvaa tuohon tahtiin, niiden sukkien kantapää luistaa jo jalkapohjan alle, ja monet muutkin 28-30 -numeroiset sukat ovat jo kovin ahtaita tuon talleroiseen jalkaan. Jetien sukua kai, kun 30 alkaa olla ehdoton lähtökoko nyt uusien kenkien sovituksessa, ja poika sentään täyttää viikon päästä vasta neljä vuotta!

Ei kommentteja: