30 maaliskuuta, 2006

Kirpulle vaippa


Niin, tässäkin perheessä harjoitetaan ekologista ja edullista kestovaippailua. Ostolinjalla on oltu tähän saakka, koska olen ollut siinä uskossa että Joku Muu olisi osannut suunnitella ja valmistaa Juuri Minun Lapselleni istuvan ja sopivan kestovaipan, eikä se silti maksaisi hunajaa, ja toisekseen olen tosi tumpelo ompelija. Aika asettelua se on silti ollut noiden ostoversioiden kanssa, kun tämä kirppuneiti on tuommoinen pyllevä ja reitevä, vaikka samalla vyötärö ja massu ovat aika hoikat. Suurin osa kestovaipoista tuntuu olevan malliltaan juuri päinvastaisella tavalla pulleutta (tai ei ollenkaan) keränneille.

Piirtelin itse kaavan, mittoihin katsoin suuntaa M-koon Fuzzi Bunzista, joka on Kirpulle kokolailla sopiva juuri nyt, ja tein nettitutun lahjoittamista tarpeettomista jämäkangastilkuista mahdollisimman lähelle osuvan koekappaleen. Kaava onnistui täydellisehkösti (ai laav suomenkieli). Se istuu Kirpulle tosi hyvin. Kaavaa täytyy vain suurentaa jotta siinä on kasvunvaraa.

Kuminauhojen kanssa tyrin ensin, laitoin nimittäin framilonia saumanvaroihin. Sen jousto oli liian "lyhyt", pidemmälle venyttäessä tuli liian tiukkaa jo. Tarvittiin pehmeämmin joustavaa systeemiä, ja päädyin ihan tavalliseen 5 mm kumppariin. Kolmiaskelsiksakkia on muuten karseaa ratkoa pul-kankaasta ja fleecestä, kokeilkaa vaikka. 5mm kumpparin kanssa jousto oli oikein bueno, eikun koepissimään, jonka tehtävän jätin toki vauvalle.

Ja minäkö muka hurahdin: tilasin Myllymuksuilta giganttiset määrät kankaita ja tarvikkeita ja meinaan ompelustella amatöörintaidoillani sarjatuotantona lisää tämmöisiä. Voih, olisipa saumuri, niin voisi ommella ne imuosat myös sukkelasti.

Neiti vuotaa tuolla lattialla (puklaa ahkerasti), sääli ettei tuon yläpään vuotoihin voi laittaa samanlaista jätteenkeräyslaitosta kuin peräpäähän vaipan muodossa. No, onneksi meillä on kiltti ja ahkera Bosch-pyykkäri joka pyörittelee pikkuvaatteita puhtaiksi päivittäin, ja iki-ihana kuivausrumpu (ja se siitä ekologisuudesta), ettei tarvitse kotona kävellä notkolleen lastattuja pyykinkuivaustelineitä väistellen ;)

2 kommenttia:

Räpeltäjä kirjoitti...

Hieno! Eikös olekin kivaa kun voi tehdä itse juuri sopivan kaavan? Miten koepissi sujui?

tuitu kirjoitti...

Voih! Mä saan ihan just kohta kanssa kuivausrummun (sponsored by Osuuspankki ;)) ja en meinaa pysyä nahoissani!
Mekin päästään kestovaippailemaan vihdoin ja viimein :)
Meidän pieni herra vinkkailee silmää tuolle teidän neitokaiselle tässä vieressä joten nyt täytyy mennä....