06 joulukuuta, 2006

Mää päivittäsin plokia ny

SNY-vaihto on ohi, ja jänskää oli, kiitos Kristel! Mun pariksi ilmoittautui marraskuun loppupuolella Maud, jolta tuli viimeisessä paketissa mainio kirja! Ihania yllätyksiä on tullut, kiitos Maud!


Itse ylläröin Kahden kerroksen väkeä -blogin Teresalle, ja näytti ilahtuneen paketeistaan kovasti hänkin. Oli tosi mukavaa saada pähkäillä millä kanssaneulojaa ilahduttaisi, ja vielä mukavampaa nähdä "uhrin" blogista, ettei ihan metsään ollut valintojensa kanssa mennyt.

Neuleasiat ovat olleet jälleen hieman sivussa, kun tulevan muuton ynnä muiden hoidettavien asioiden kanssa on edelleen kädet täynnä. Joulun välipäivinä pitäis saada roudattua kaikki uuteen kotiin, kaaosta odotettavissa siis. Ja mulle kulttuurishokki tiedossa: Tähän ikään asti jokainen mun osoitteen postinumero on alkanut nollanolla, eli umpihelsinginjuntti olen, ja nyt ollaan sit asettumassa kehäkolmosen ulkopuolelle n. 12 tuhannen asukkaan kuntaan...

Sanovat, että elämässä täytyy ottaa riskejä ja repäistä. Tähän mennessä ei tunnu sen kummemmalta tuonne muuttaa, mutta saapa nähdä millaisia yllätyksiä pienessä kunnassa asuminen tuo Helsingin palveluihin tottuneelle.

Riskejä on otettava. Heitin siis SNY-Maudin lähettämästä Regia Bamboosta neulotut unisukkani pokkana 60 asteen kirjopyykkiin ja sen jälkeen hullunrohkeana kuivausrumpuun. Arvatkaa mitä kävi?

No: ei juuri mitään. Neulos aavistuksen tiivistyi, saattoi myös hiukan menettää kiiltoaan, mutta siinä se. Eivät kutistuneet, eikä langan villaosuus huopunut erityisemmin, väritkin pitivät. Kyllä nuo saksalaiset sukkalankainsinöörit osaavat, vaikka värit toisinaan ovatkin kuin krapula-aamun technicolor-haukotuksista. Tuossa Regia Bamboossa onneksi ei.

Neuloin muunmuassa Fortissima Sockan Mexico Yucatan -väristä perusvillasukat itselleni, ja on sekin väri kyllä niin kissanoksennusta valmiissa sukassa, että ohhoh. Mutta lämpöiset ja mukavat sukat silti, aivan sama miltä näyttävät. Vaikka tekikin mieli ilmoittaa ne johonkin lähimpään Miss Rumasukka -kisaan.

Fuskasin ja neuloin parissa päivässä pitsihuivin. Nimittäin neulekoneella. Ihanainen tummanvihreä Wetterhoffin Silvia taipui kapeaksi huiviksi, ja virkkasin reunoihin pylväskaaria, kun ne olivat ainoat jotka siihen luontevasti sopivat. Huivi oli surkea ruttupötkö, kunnes pingotin sen viikonloppuna, ja se teki ihmeitä. Unelmankevyt kaunokainen ei pääse kuvissa oikeuksiinsa, onhan sentään joulukuu, vettä sataa, taivaan väri käsittää lähinnä tummanharmaan sävyjä ja valoa saa vain sähköisesti, mutta kaipa näistä jotakin näkee.Lisäisinkö päihin hapsuja tai jotain?

Puikoilla on myös kesken miehen grafiitinharmaa seiskaveljes-villapaita, joka edistyy hitaanlaisesti. Ufoksi en anna sen jäädä, vaikka jo nyt harmittaa, kun näkee ettei jälki muodostu ihan sellaiseksi kuin tahtoisin, ja esim hihojen resorit täytyy neuloa jälkeen päin uudestaan paremmiksi.

Tuota työtä en kesken jätä, palan halusta nähdä komian mieheni se päällä. Vaikka komeinhan hän toki on kun ei ole mitään päällä. Tai cd-soitin ehkä, hyvän blackmetallin kera...

5 kommenttia:

Maud kirjoitti...

Aivan ihana huivi, siis todella upea! Hyvä tietää että sukat kestivät käsittelyn, koska kehusit langan ostin sitä itsellenikin. Nalle lanka ei kestä yhtä hyvin, tein saman prosessin vahingossa Nallesukille, ja ne kutistuivat hieman. Sopivat toki paremmin nyt, mutta kuitenkn.

Krista kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin!!!
Vastahan te muutitte ja nyt taas ;o)
Mä haluun kans...tai siis en haluu muuttaa, mutta haluun uuteen kotiin. (onko tässä jokin ristiriita muka?) Kaveri on asunut prikulleen samanlaisella pohjalla olevassa asunnossa ja mekin on joskus harkittu muuttamista samanlaiseen asuntoon. Minusta toimiva pohja (paitsi eteinen ei koskaan voi ratasikäisen lapsen kanssa olla liian iso).

Minen laittas tuohon huiviin mitään, tolleen on hieno! Miten muistelin, ettet sinä(kään) ollut "hapsuihminen".

Lapsosille terkkuja!!

Taiska kirjoitti...

Halusin vain toivottaa sinulle oikein hyvää joulua!

Helmis kirjoitti...

Oikein Hyvää Joulua sinulle ja perheellesi!

Lea P. kirjoitti...

Minunkin mielestä pitsihuivisi on tosi hieno, musta väri tuo kuvion vielä paremmin esille, ainakin kuvassa. Enpä minäkään laittais hapsuja siihen, on niin komea ilmankin. Jos haluais sen juhlavammaksi ja vähän espanjalais-tyyliseks niin kannatais laittaa näyttävämmät hapsut, missä on alussa semmoista solmittua ruudutusta. Sillä tekniikalla oli joku nimityskin?!, mutta voihan sitä itsekin viritellä omia. Se on vähän siitä kiinni, mihin tarkoitukseen huivisi olet tehnyt...ja hapsuthan saa aina pois!
Myös minulta onnea uuteen kotiin ja vuodelle 2007!