05 helmikuuta, 2007

Ja takaisin...

...asiaan, eli neulomiseen. Termiitti tarvitsi kunnon villasukkia. Puikoille pääsi vihreä Lana Grossan Avanti-lanka, ja Termiitti huomasi sukka-aloitukseni ja tuli määräilemään: "Tee niihin paljon mustia raitoja!"Sukat olivat oikein mieleiset. Langat Lana Grossa Avanti vihreä (arkistojen aarteita) ja hiilenmusta Jo Sharp Silkroad Aran (85% villa, 10% silkki, 5% kashmir). Jälkimmäinen on.. ööh... hieman ylellinen valinta viisivuotiaan pojanrontin villasukkiin, mutta se oli ainoa paksu musta lanka, ja onpahan lämpöiset. Puikot: 5mm bambu Addi dpns. Ohje: Perusvillasukka, saksalainen vahvistettu kantapää. Resori on kierrettyä joustinta. Koko on Tuulan sivujen taulukon mukaan mitattuna noin numeroa 32-33.

Lankahamsterien grammatili tuli avattua, ja noita lankoja oli kyllä mukava neuloa. Tuosta mustasta Silkroad Aranista teen itselleni pipon, ja jos lankaa on riittävästi, myös lapaset.

Olen pitkään etsinyt lankaa, joka olisi muhkean paksu, lämmin ja silti niin pehmeä, ettei se kutittaisi. Tuo on sellainen. Tekokuidut eivät käy, siksi moni paksu lanka jää paitsioon. Tämän langan sekä Jaegerin camoväristä Baby Cashmerinoa sain vaihdossa Kristeliltä, jolle menivät sittenkin mulle mykiksi jääneet Debbie Bliss Alpaca Silk dk:t.

Lankavaihdot ovat kyllä herkullisinta vaihtotaloutta, mitä tiedän, eikä hamsterikuuhunkaan osallistuminen vesity. Zeskan kanssa olemme suorittaneet jo parikin lankavaihtoa, ja virnuilipa tuo, että mahtaakohan hänellä kohta ollakaan enää lankaa joka ei ois jo ollut mulla ensin... Tai toisinpäin?

1 kommentti:

Krista kirjoitti...

Heh, meil ei ainakaan pojan mielestä mikään lanka voi olla liian yleellistä käytettäväksi hänen asusteisiinsa.

Monessa kaupassa on "tätejä" hämmästytellyt kyselemällä eikö heillä ole myynnissä alpakkaa tai angoraa. ;o)
Meillä on Angoriinan angoralankaiset sukat poijalla ja ne on Ne Kaikkein Tärkeimmät, Ykkös-sukat. Taitaavat päiväkodissakin pitää raukkaa ihan kajahtaneena kun ei saa ketään kaveria keskustelemaan eri lankojen ominaisuuksista ;oD))
Kuuntelee kuin imuri kaiken puheen ja on imenyt valtavan määrän lanka- ja materiaalitietoutta.